Blogia
La nostra USEEC

Activitats transversals

Adeu Margarita!

Adeu Margarita!

Volem compartir amb vosaltres el comiat que vam fer a la Margarita Jordana, la Psicòloga Clínica de la USEE que l’any vinent no estarà amb nosaltres. Va ser molt emotiu ja que després de dos cursos treballant amb ella, la trobarem a faltar, per la seva professionalitat i perquè com a persona és excepcional. Ha estat un dels pilars més importants per la USEE i per a tots els alumnes també. Moltes gràcies i Margarita, esperem que ens  vinguis a veure!

Les professionals de la USEE amb suport clínic

Les professionals de la USEE  amb suport clínic

D'esquerra a dreta : Dàmaris Salgado i Margarita Jordana (Psicòlogues Clíniques) i Núria Corbinos (Educadora).

Gimcana de cohesió de grup

Gimcana de cohesió de grup

Al llarg de la setmana del 9 al 13 de febrer van venir a visitar-nos les educadores socials en pràctiques a l’IES, la Georgina i l’Anna. Divendres 13 van organitzar  la "gimcana de cohesió de grup". Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses! aprofitem aquest espai per explicar-vos l’activitat i donar les gràcies a les dues, fins aviat!

Material: sala del gimnàs o un espai gran, ulleres de sol, perruques, mocadors, gorres, collarets, bufandes, guants, etc., mocadors per tapar els ulls, cadires, taules, fulls i bolis, conos,

 Proves:

1- Construir una màquina imaginària a través de la realització d’una acció en mímica. Tots els participants cal que facin un moviment que es complementi amb la resta dels seus companys per tal d’aconseguir el resultat del moviment d’una mateixa màquina. (MÀQUINA DE RENTAT DE COTXES)

 2- Agafar-se pels braços mirant cap en fora i en rotllana. Cal que en orde de les agulles del rellotge, per torn, un dels participants agafi un objecte que estarà al terra, el qual caldrà que se’l posi (vestir-se). mentre, l’altra mà la tindrà ocupada per un altre objecte que serà molt delicat transportar. Tots hauran de cooperar en el moviment que faci la rotllana.

 3- Fer una fila india, tots agafats per la cintura i els ulls tapats. Les educadores guiaran el primer de la fila, mentre que els altres hauran de confiar amb la persona que tenen al davant. La orientació estarà plena d’obstacles imaginaris on les educadores aniran avisant, perquè així hagi hagi més emoció.

 4- Crear una gimcana amb obstacles, els quals hauran de passar conjuntament agafats de la mà. hauran d’aprendre a cooperar.

Normes: Tota la gimcana ha de ser cooperativa si no es realitza així o es deixen les mans hauran de tornar a començar.

Reflexió final: després de realitzar les diferents dinàmiques es posarà en comú una reflexió guiada per els educadores, però desenvolupada pels participants. les idees per iniciar el debat serien:  Si s’han sentit ajudats per la resta d’acompanys, si els ha estat fàcil cooperar amb els seus companys o els ha costat entendre’ls, quina prova els ha costat més de fer, si creuen que en alguns moments realitzant certes activitats dintre de l’institut, els seria més facil fer-les si cooperessin una mica entre tots. (ex. ser més respectuosos, silenci...), entre altres.

Us desitgem Bon Nadal!

Us desitgem Bon Nadal!

Totes les professores i alumnes de la USEEM us desitgem unes bones festes i un bon any 2009 !! Esperem que us porteu molt bé i així  els reis mags no us portaran carbó!

Esperem que el 2n trimestre  el comenceu amb bon peu! molta felicitat, pau i salut! 

L'Espai USEEM al Vestíbul

L'Espai USEEM al Vestíbul

Us convidem a que visiteu l’Espai USEEM al vestíbul de l’institut!

Trobareu totes les activitats que anem fent! Podeu dir-nos què us sembla i fer suggeriments!

Gràcies!

Activitats transversals

Hem anomenat així aquelles activitats on treballem les competències bàsiques des d’un punt de vista de tot el currículum en contraposició a aquelles activitats que fem per aprendre continguts específics.

Per exemple, en l’activitat sobre l’alimentació que hem fet aquesta setmana hem treballat la salut, els nutrients, els hàbits personals i la imatge corporal.

La propera setmana treballarem l'Arbre dels desitjos...

La piràmide dels aliments

La piràmide dels aliments

La piràmide del dibuix ens permet parlar de la nostra salut des d’un punt de vista de la dieta i de l’esport.

Alimentació saludable

Una alimentació saludable ajuda a prevenir la obesitat i moltes malalties, i a gaudir de la vida amb energia, benestar i salut física i psíquica.

Activitat física saludable

La pràctica d’activitat física saludable és essencial pel manteniment i millora de la salut i la prevenció de malalties.

 

Cada alumne comenta els seus hàbits en aquests dos aspectes i els comparem amb la freqüència ideal que ens indica el gràfic a través de dibuixos didàctics.

 

Entre tots confeccionem una dieta real vs una dieta ideal. Aquesta consisteix en cinc àpats al dia i fem especial èmfasi en l’esmorzar, ja que molts dels nostres alumnes se’l salten.

 

Aquesta activitat dóna peu a parlar dels trastorns alimentaris, que malauradament tant sovintegen entre els adolescents.

 

Ho hem fet escoltant dues cançons que parlen d’una noia que té anorèxia. La tasca consisteix en omplir els buits de la lletra de la cançó per tal que estiguin ben atents al missatge que vol transmetre l’autor.

 

Aprofitem l’activitat per fer-los partícips d’estils de música ben diferents. Dieciseis de la cantant pop Chenoa i Alícia i el mirall del cantautor Joan Isaac.

 

Amb el concepte d’Índex de Massa Corporal els fem entendre que la majoria d’ells estan en el pes normal i que cadascú té la seva constitució.

 

Altre material utilitzat:

Enquesta individual sobre hàbits alimentaris i esport, confeccionada pels alumnes de Batxillerat del nostra institut i adaptada per les professores de la USEEM per al nostre alumnat.

 

Cartolina i colors per fer la nostra pròpia piràmide.