Blogia
La nostra USEEC

Taller ARTÍSTIC

La Plastilina

 

Origen de la plastilina

En 1880, Franz Kolb, amo d’una farmàcia en Munich, Alemanya, va inventar la plastilina. En aquella època Munich era un centre d’arts, i entre els amics de Kolb havia també escultors. Aquests es queixaven que l’argila que usaven per a modelar les seves escultures s’assecava de seguida i que, sobretot a l’hivern, era molt difícil treballar amb ella. Per a comercialitzar la seva invenció, Kolb va fundar una empresa i va començar a vendre la seva cridat Kunst-Modellierton ("argila artificial per a modelar") sota el nomeni "Plastilin". L’empresa encara existeix i segueix produint plastilina. La plastilina més popularitzada avui dia va ser inventada per William Harbutt, un professor d’art de Bathampton, prop de Bath, a Anglaterra, com substitut de l’argila en 1897 .

 

Activitat amb Plastilina

 Objectius:

 • Expressar característiques personals

 • Expressar potencials i debilitats personal

 • Deixar fluir emocions

 • Connectar al nen amb el seu procés de vida

 Donar suport el desenvolupament creatiu a través d’activitats artístiques

 • Desenvolupar la imaginació i la fantasia creativa

 • Expressar problemes o dificultats personals

 Expressar desitjos o fantasies

Materials:

 • Plastilinas de colors

 Eines per modelar

 

 Activitat:

La plastilina al ser pastada i modelada permet expressar emocions i sentiments especialment si podem parlar amb l’alumne sobre com se sent en aquest moment. Els vam demanar que modelant ens expliquessin com se sentien, és molt important comptar amb molts colors de plastilina ja que identifiquen el seu estat d’ànim amb diferents colors.

 

 

 

 

Art Teràpia

Els alumnes de la USEEM expressen mitjançant l’art aquelles emocions que no saben expressar amb paraules. Fins i tot, de vegades, projecten preocupacions i resolen conflictes.

Què es treballa amb l’Arteràpia?

L’art com a  teràpia és una eina que permet entrar en contacte amb nosaltres mateixos, explorar i deixar sorgir les nostres imatges interiors, expressar-les i transformar-les, transmutar-les. És una finestra directa al nostre inconscient, a l’inconscient col·lectiu, al poder que genera i comparteix vida. El gest creador ens uneix amb els altres, ens permet expressar-nos de manera diferent i enriquidora, ens fa créixer, ens conté i ens nodreix, desenvolupa la nostra capacitat d’estar de manera activa en el món.
Els beneficis d’aquesta expressió creativa són coneguts en la història de tots els temps i de totes les cultures del món. Reprendre-la és regressar a les arrels de l’equilibri cos- ment- esperit que coneixien els nostres avantpassats, i inscriure’l en la nostra vida actual, és un repte, un gaudir, un compartir diferent. Arteràpia és la utilització de tècniques artístiques, per a l’acte-coneixement, el desenvolupament personal, la millora de la salut i la qualitat de vida. La Psicologia Humanista considera que l’ésser humà sa és aquell que desenvolupa tot el seu potencial, la qual cosa inclou la creativitat. Mitjançant l’ús de materials artístics: modelatge, pintura, veu, moviment, màscares, fotografia,... sense necessitat d’experiència prèvia, ni llargs aprenentatges tècnics. El Arteràpia posa l’èmfasi en l’escolta interior, l’atenció i l’espontaneïtat.