Regant l'hort i Collita d'algun enciam

Què podem fer amb les "males herbes"?és cert que mai moren? cada setmana les anem tallant però tornen a créixer!!!
Els carbassons de l'hort de la USEEC! Aviat els podrem veure! estan amb la flor en ple creixement!
Mireu com ens estan creixent els enciams!! La Relay o "Meravella d’estiu" és una varietat d’enciam batavia. El seu color verd es converteix en vermellós en els extrems de les fulles. És una planta semi-tancada que es cultiva tot l’any. Destaca pel seu vigor i grandària.
Si, si.. aquest enciam també és de l’hort de la USEEC de l’Antoni Cumella!és de la varietat dels enciams trocadero, també anomenat enciam francès. És la varietat més tendra, i la que millor sabor dóna a les nostres amanides. L’enciam trocadero té una teixidura semicruixent, i és d’una grandària petita. Té les fulles de color verd i amb una forma semblant als pètals de les roses.
Aquest any al nostre hort ja hem plantat ENCIAMS i CARBASSONS. A Ciències Naturals estem creant unes fitxes de la Història, Propietats, Botànica, Tipus, Associacions de Conreu i altres característiques d’aquests vegetals. A Tecnologia estem aprenent el Procés del Conreu, amb la neteja del sòl, la llaurada, la sembra, el reg i la collita. Penjarem les fotografies del procés, per compartir-ho amb vosaltres! Esperem els vostres comentaris! i a final de curs, menjarem amanida ben bona!
Segons la forma del seu limbe trobarem:
A: acicular, B:linear, C:lanceolada, D:ovada, E: ovovada, F:espatulada, G: el·lípt ica, H:hastada, I: oblonga, J: orbicular, K: peltada, L: cordiforme, M: reniforme, N: lirada, O: runcinada
És l’alimentació de la planta. Per que es produeixi, la planta necessita llum solar, diòxid de carboni i la sava bruta (aigua i sals minerals) que agafa per l’arrel. El residu de la fotosíntesi és l’oxigen. Gràcies al regne vegetal i l’oxigen, els éssers humans podem respirar i tenir vida.
Hem trobat un drac que ens vigila les tomaqueres....
PAS 3: LA SEMBRA
Després de preparar el sòl,cal sembrar les plantes que volem obtenir. La sembra es fa de manera diferent segons el tipus de cultiu. Bàsicament hi ha dues maneres de sembrar:amb llavors o amb planter.
Les llavors s’escampen o s’introdueixen a la terra,a mà o amb l’ajut de maquinària. El blat i altres cereals se sembren amb llavors.
Els planters,en canvi,són petites plantes que han germinat a partir de llavors en unes instal·lacions especials i que,quan tenen la mida adequada,són trasplantades al seu lloc definitiu,on continuaran el seu creixement. Aquesta tècnica de sembra s’utilitza en el cas de l’arròs,els tomàquets,l’enciam,etc.
La sembra amb llavors és més senzilla que la del planter,però no es tan efectiva. Amb el planter ens assegurem que pràcticament totes les plantes arrelaran,creixeran i donaran fruit,mentre que les llavors no sempre germinen totes,ja que se les poden menjar els ocells,els rosegadors o d’altres animals.
ADOBATGE
LA LLAURADA
LA LLAURADA
La llaurada