Blogia
La nostra USEEC

Taller de l'HORT

Regant l'hort i Collita d'algun enciam

Regant l'hort i Collita d'algun enciam

Al nostre hort hi ha molta vida!!!els enciams estan enormes i els carbassons ja estan creixent!!!

El Reg

El Reg

 

Què podem fer amb les "males herbes"?és cert que mai moren? cada setmana les anem tallant però tornen a créixer!!!

Carbassó

Carbassó

Els carbassons de l'hort de la USEEC! Aviat els podrem veure! estan amb la flor en ple creixement!

Enciam Batavia (varietat relay o meravella)

Enciam Batavia (varietat relay o meravella)

Mireu com ens estan creixent els enciams!! La Relay o "Meravella d’estiu" és una varietat d’enciam batavia. El seu color verd es converteix en vermellós en els extrems de les fulles. És una planta semi-tancada que es cultiva tot l’any. Destaca pel seu vigor i grandària. 

Enciam trocadero o francès

Enciam trocadero o francès

Si, si.. aquest enciam també és de l’hort de la USEEC de l’Antoni Cumella!és de la varietat dels enciams trocadero, també anomenat enciam francès. És la varietat més tendra, i la que millor sabor dóna a les nostres amanides. L’enciam trocadero té una teixidura semicruixent, i és d’una grandària petita. Té les fulles de color verd i amb una forma semblant als pètals de les roses.

L'Hort del curs 2008-2009

Aquest any al nostre hort ja hem plantat ENCIAMS i CARBASSONS. A Ciències Naturals estem creant unes fitxes de la Història, Propietats, Botànica, Tipus, Associacions de Conreu i altres característiques d’aquests vegetals. A Tecnologia estem aprenent el Procés del Conreu, amb la neteja del sòl, la llaurada, la sembra, el reg i la collita. Penjarem les fotografies del procés, per compartir-ho amb vosaltres! Esperem els vostres comentaris! i a final de curs, menjarem amanida ben bona!

Classificació de les fulles

Classificació de les fulles

Segons la forma del seu limbe trobarem:

A: acicular, B:linear, C:lanceolada, D:ovada, E: ovovada, F:espatulada, G: el·lípt ica, H:hastada, I: oblonga, J: orbicular, K: peltada, L: cordiforme, M: reniforme, N: lirada, O: runcinada

La flor i les seves parts

La flor i les seves parts

La fotosíntesi

La fotosíntesi

És l’alimentació de la planta.  Per que es produeixi, la planta necessita llum solar, diòxid de carboni i la sava bruta (aigua i sals minerals) que agafa per l’arrel. El residu  de la fotosíntesi és l’oxigen. Gràcies al regne vegetal i l’oxigen, els éssers humans podem respirar i tenir vida.

L'amic de l'hort

L'amic de l'hort

Hem trobat un drac que ens vigila les tomaqueres....

Tècniques de Conreu

Tècniques de Conreu

PAS 3: LA SEMBRA

 Després de preparar el sòl,cal sembrar les plantes que volem obtenir. La sembra es fa de manera diferent segons el tipus de cultiu. Bàsicament hi ha dues maneres de sembrar:amb llavors o amb planter.

Les llavors s’escampen o s’introdueixen a la terra,a mà o amb l’ajut de maquinària. El blat i altres cereals se sembren amb llavors.

Els planters,en canvi,són petites plantes que han germinat a partir de llavors en unes instal·lacions especials i que,quan tenen la mida adequada,són trasplantades al seu lloc definitiu,on continuaran el seu creixement. Aquesta tècnica de sembra s’utilitza en el cas de l’arròs,els tomàquets,l’enciam,etc.

La sembra amb llavors és més senzilla que la del planter,però no es tan efectiva. Amb el planter ens assegurem que pràcticament totes les plantes arrelaran,creixeran i donaran fruit,mentre que les llavors no sempre germinen totes,ja que se les poden menjar els ocells,els rosegadors o d’altres animals.

ADOBATGE

LA LLAURADA

LA LLAURADA

La llaurada