Blogia

La nostra USEEC

Carbassó

Carbassó

Els carbassons de l'hort de la USEEC! Aviat els podrem veure! estan amb la flor en ple creixement!

Enciam Batavia (varietat relay o meravella)

Enciam Batavia (varietat relay o meravella)

Mireu com ens estan creixent els enciams!! La Relay o "Meravella d’estiu" és una varietat d’enciam batavia. El seu color verd es converteix en vermellós en els extrems de les fulles. És una planta semi-tancada que es cultiva tot l’any. Destaca pel seu vigor i grandària. 

Enciam trocadero o francès

Enciam trocadero o francès

Si, si.. aquest enciam també és de l’hort de la USEEC de l’Antoni Cumella!és de la varietat dels enciams trocadero, també anomenat enciam francès. És la varietat més tendra, i la que millor sabor dóna a les nostres amanides. L’enciam trocadero té una teixidura semicruixent, i és d’una grandària petita. Té les fulles de color verd i amb una forma semblant als pètals de les roses.

L'Hort del curs 2008-2009

Aquest any al nostre hort ja hem plantat ENCIAMS i CARBASSONS. A Ciències Naturals estem creant unes fitxes de la Història, Propietats, Botànica, Tipus, Associacions de Conreu i altres característiques d’aquests vegetals. A Tecnologia estem aprenent el Procés del Conreu, amb la neteja del sòl, la llaurada, la sembra, el reg i la collita. Penjarem les fotografies del procés, per compartir-ho amb vosaltres! Esperem els vostres comentaris! i a final de curs, menjarem amanida ben bona!

Visita a la colònia Vidal

Visita a la colònia Vidal

El dia 18 de març els alumnes de 2n d’eso vàrem visitar la colònia Vidal al poble de Puig-reig a la comarca de Berguedà.Els alumnes de la USEEC també hi vam anar. Era una activitat de Tecnologia. Vam veure un audiovisual que ens explicava la història de les colonies tèxtils. La comarca de Berguedà, al costat del riu Llobregat és un referent molt important, ja que al costat del riu s’hi van crear la majoria de fàbriques, aprofitant l’aigua del riu. Després vam veure un pis de la colònia, el safareig on rentaven la roba, les dutxes de la gent i el caixer que hi va haver a la colònia, va ser el primer. Després vam visitar l’escola, la biblioteca i per últim la turbina d’aigua i la fábrica.

Ens va agradar moltíssim, el dia va ser molt assolellat i la panoràmica de la resclosa i el riu era molt bonica.

Agraïm a l’Agustí i la Cristina el haver-nos convidat i a la Dàmaris i a la Margarita per acompanyar-nos.Risa

Excursió a Viladrau

Excursió a Viladrau

Vam anar a Viladrau el 30 d'octubre de l'any passat!vam collir moltes castanyes i vam passar molt de fred!vam fer jocs molt divertits!

Excursió a la Piscina Municipal de Granollers el curs passat

Excursió a la Piscina Municipal de Granollers el curs passat

Volem compartir amb vosaltres les excursions que anem fent al llarg dels cursos escolars. Aquesta és de l’any passat.

Ens ho vam passar molt bé!

Rosquilles

Rosquilles

 

Rosquilles

 

Ingredients per a 6 persones

 

-150 grams de farina

-100 de llard

-75 grams de sucre

-1 ou

-1 copa d’ anís

-sal

 

Preparació :

 

1er. Es barreja la farina , l’ou, 25 grams de sucre, l’anís el llard i una mica de sal. Es ben amassa tot fins a aconseguir una pasta homogènia .

 

2on. Sobre un marbre enfarinat i amb l’ ajuda d’un corró, s’hi estira tota la pasta. Llavors es tallen unes tiretes amb les quals a mà es faran les rosquilles.

 

3er. Es ben fregeixen en oli molt calent fins que siguin rosses.

 

4art. Quan es treuen de la paella s’han de posar al damunt d’un tovalló de paper que absorbeixi tot l’oli. Finalment s’hi escampa sucre.

JUNO

JUNO

 

A la matèria optativa de sexualitat de la USEEC vam veure la pel·lícula Juno. Ens va agradar molt i vam treballar aspectes emocionals de les relacions, dels adolescents, de el recolçament familiar, de l’empatia, de la importància de la prevenció en sexualitat i altres temes molt interessants relacionats amb la història de Juno.

Des de la USEEC us fem un petit resum i si no l’heu vist, us animem a veure-la!

Sinopsi: Juno MacGuff és una adolescent de l’institut Dancing Elk, a Minnesota (nord d’Estats Units). És fan dels Stooges i molt independent. Una tarda decideix tenir relacions sexuals amb el senzill i encantador Bleeker. De resultes d’això, Juno es queda embarassada. Amb el suport de la seva amiga Leah, i del seu pare i la seva madrastra, Juno ocupa el seu temps del seu embaràs en cercar una parella de pares adoptius adequada. Els escollits són Mark i Vanessa Loring, sense problemes econòmics i apacibles.Però de sobte, els futurs pares adoptius ja no són tant idílics i Juno, a punt de sortir de comptes, no s’espanta de res.

Les professionals de la USEE amb suport clínic

Les professionals de la USEE  amb suport clínic

D'esquerra a dreta : Dàmaris Salgado i Margarita Jordana (Psicòlogues Clíniques) i Núria Corbinos (Educadora).

Gimcana de cohesió de grup

Gimcana de cohesió de grup

Al llarg de la setmana del 9 al 13 de febrer van venir a visitar-nos les educadores socials en pràctiques a l’IES, la Georgina i l’Anna. Divendres 13 van organitzar  la "gimcana de cohesió de grup". Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses! aprofitem aquest espai per explicar-vos l’activitat i donar les gràcies a les dues, fins aviat!

Material: sala del gimnàs o un espai gran, ulleres de sol, perruques, mocadors, gorres, collarets, bufandes, guants, etc., mocadors per tapar els ulls, cadires, taules, fulls i bolis, conos,

 Proves:

1- Construir una màquina imaginària a través de la realització d’una acció en mímica. Tots els participants cal que facin un moviment que es complementi amb la resta dels seus companys per tal d’aconseguir el resultat del moviment d’una mateixa màquina. (MÀQUINA DE RENTAT DE COTXES)

 2- Agafar-se pels braços mirant cap en fora i en rotllana. Cal que en orde de les agulles del rellotge, per torn, un dels participants agafi un objecte que estarà al terra, el qual caldrà que se’l posi (vestir-se). mentre, l’altra mà la tindrà ocupada per un altre objecte que serà molt delicat transportar. Tots hauran de cooperar en el moviment que faci la rotllana.

 3- Fer una fila india, tots agafats per la cintura i els ulls tapats. Les educadores guiaran el primer de la fila, mentre que els altres hauran de confiar amb la persona que tenen al davant. La orientació estarà plena d’obstacles imaginaris on les educadores aniran avisant, perquè així hagi hagi més emoció.

 4- Crear una gimcana amb obstacles, els quals hauran de passar conjuntament agafats de la mà. hauran d’aprendre a cooperar.

Normes: Tota la gimcana ha de ser cooperativa si no es realitza així o es deixen les mans hauran de tornar a començar.

Reflexió final: després de realitzar les diferents dinàmiques es posarà en comú una reflexió guiada per els educadores, però desenvolupada pels participants. les idees per iniciar el debat serien:  Si s’han sentit ajudats per la resta d’acompanys, si els ha estat fàcil cooperar amb els seus companys o els ha costat entendre’ls, quina prova els ha costat més de fer, si creuen que en alguns moments realitzant certes activitats dintre de l’institut, els seria més facil fer-les si cooperessin una mica entre tots. (ex. ser més respectuosos, silenci...), entre altres.